sista dagen...

Jaha, då var den helgen gjord...känns det som, var ju på Iron Maiden i tisdags och de levererade hit efter hit, de svek inte, men ja tycker däremot det norska folket var dåliga - inga hårdrockare kändes det som. Åkte hem igår med tåget och det var söndagskänsla på den resan. Märkte till min fasa att när jag kommit tillbaka till centralstationen i gamla Östersund och är på väg att cykla hem så är det nån nacke (troligtvis) som luftat däcken på min gamla sköna cykel - Bomber och granater !

Orka hämta cykeln och släpa den hem...nä...ja låter den stå o puttra där ett tag

Var o käkade indisk mat ikväll med legenden Ivan Zamorano, första besöket på den indiska restaurangen i stan - är det nån som vet om den har nåt namn ?  (förutom indisk restaurang) Är fortfarande mätt trots att det var en mer än en timme sen jag var där, tänkte egentligen ta en löprunda ikväll, men jag tror ja rullar upp i soffan en stund istället innan ja ska sova..

jobbar 7-14 imorrn, sen rackarns är det ledigt.  behöver inte vara tillbaka på jobbet förrän den 11 augusti, och det är ju skönt o få ledigt efter ett års hårt arbete...hade ju ingen semester förra sommaren så nu är det min tur !

Kommer på mig själv sitta o lyssna på the Streets skiva "a grand don't come for free"
riktigt skön, många bra låtar där - Dry your eyes är ju jäkligt lugn o skön. lyssna på den






Får se hur det blir med inlägg nu under semestern, kan bli så att bloggen tar ett uppehåll nu...vem vet...

ärlighet varar längst

läste precis en artikel om hur handbollsspelarna Fredrik Petersen, Oscar Carlen och Sebastian Seifert trashade ett hotellrum...skönt att de är ärliga och säger hur det verkligen gick till, även om det bara är Fredrik som gör det.
(saxat från ystads allehanda)




Berätta vad som hände efter landskampen mot Tyskland.

- Vi drack ett par öl på bussen hem till hotellet efter matchen. Min rumskamrat Dan Beutler hade lämnat samlingen så jag bodde ensam. Jag gick in till Sebastian Seifert och Oscar Carlén, som delade rum. De hade sprit på rummet och vi drack några groggar före maten. Redan där gjorde vi fel.

- Till maten drack vi bara öl. Sedan gick jag och köpte ännu mera sprit för jag ville bjuda igen. Vi gick in på rummet och drack ofantliga mängder sprit. Jag minns inte allt som hände.

Saker för tiotusentals kronor påstås ha slagits sönder. Vad hände?
Jag minns inte allting. Men jag kastade ut ett bord och en madrass från hotellfönstret, det vet jag med all säkerhet. Det är det mest korkade jag någonsin har gjort

ÅÅÅH fan..säger du det


Ingemar Linnéll (landslagscoach) hade hittat mina skor och mitt pass på trottoaren utanför hotellet. Vem som hade kastat ut dessa grejor vet jag inte, men jag har svårt att tänka mig att jag själv gjorde det.

sämre...


Var du ensam om skadegörelsen?

- Jag vill inte köra kniven i någon kamrat, men jag tar inte på mig allting som blivit förstört. Sebastian somnade och vad jag kan minnas har inte förstört någonting. Oscars snack om att han bara drack ett par-tre öl är rent skitsnack. Han var mer delaktig än så.




Alltså: drick inte sprit på hotellrum !

planer för veckan..

Oj vilken annorlunda vecka det här kommer bli:

Måndag - jobb till 17 sen tvättstugan som jag nu är klar med, däremot funkar inte torkskåpet så det hänger ungefär 10 t-shirts i mitt kök nu...i brist på tvättställ så får man hänga på lite stolar och skåp osv. Dessutom kommer de lukta havsbris pga det sköljmedlet ja använder..

Tisdag - Åker tåg från ÖSD på morgonen i riktning västerut med stopp i staden som tidigare hette Kaupang och Nidaros - numera även kallad Trondheim. Tror vi är 8 stycken som åker i vårt gäng, orkar inte räkna men det stämmer nog - där väntar Iron Maiden - stort

Onsdag - ledig dag i Trondheim, vi åker tillbaka  på eftermiddagen

Torsdag - jobb till 17

Fredag - jobb till 14, sen väntar 2 veckors välförtjänt semester - ev. kommer jag befinna mig runt krogstråket på kvällen...

Lördag - sovmorgon !  Senare under dagen är det sista natten med gänget för mackan, han kommer upp med Bethany och det blir sista helgen för han i Öset på ett tag då han drar flyttar till Los Angeles om ett par veckor, kan bli en bra fest

Söndag - då går jag på fotboll och ser BK Bofink möta BK Björnen (årets match)  Lövsta IP 15.00 - be there

Har för övrigt beställt finväder lagom till semestern. och det kommer det bli !



tack, tack, tack

Tack Storsjöyran

Idag släppte ni spelschemat och till min stora glädje ser jag att för en gångs skull har ni gjort en riktigt god gärning. Ni har valt att lägga Håkan Hellströms spelning 00.45 på lördag natt, dvs efter presidenttalet - det är faktiskt riktigt bra jobbat ! 
Då slipper man gå in typ klockan 19.30 och trängas med barnfamiljer och typ gå från en förfest för att det är alltid nån som ska ta ut pengar och gå förbi nån park där folk sitter o festar. Det kommer säkert vara äckligt mycket folk ändå eftersom det kommer vara maxat med folk lagom till talet. Ska ändå tvinga mig fram bland massan och skrika mig hes till varenda låt för de är så sjukt bra. Det kommer bli en galen kväll som kommer symbolisera slutet på yran och slutet på sommaren, för så är det väl ? sen börjar hösten...tur jag har semester veckan efter.




Så ta din käraste i handen, eller ta på nån annan och se till att vara där på lördag natt om 3 veckor
 I wouldn't miss it for the world.

Övriga bra spelningar jag kommer se är fredagens spelning med SÄKERT! 23.45 på fredag, den är given
Winnerbäck känns inte helt viktig, och Neverstore har de lagt alldeles för tidigt (19.45) för min smak.
Torsdagen verkar inte vara nån succé, men det kanske blir att gå dit ändå..

Wake me up when september ends

Hur sorglig är inte jag, jobbade till 20 igår, lagade lite trötta korvar och kokade blaskiga makaroner innan jag somnade i soffan en halvtimme...bedrövligt

Jobbade till 20 idag igen, det är ju okej att få sovmorgon och börja 11 men sen är det ju bra om man tar tag i sig själv på kvällarna, men men, jag ska inte klaga - jobbar den här veckan o 3 dagar nästa, och sen har ja 2 v. semester!


Har ju blivit helt jäkla hockeygalen senaste året och det visade sig lite grann igår när jag vid midnatt pejlade in en livestreamad  träningsmatch på internet.

Det var alltså Los Angeles Kings som hade sin Development camp för 30 av deras hetaste prospects, dvs grabbar mellan 18-22 år som samlas och lirar för att visa upp sig inför alla nya chefer i NHL.  Ascoolt tycker jag det är att se t.e.x. Drew Doughty och Jonathan Bernier - det skiter väl ni i vilka det är iofs, men så är mitt liv !


Längtar grymt mycket till hockeysäsongen, den har tagit över lite fotbollen i mitt liv nu, Premier League drar igång om drygt en månad och självklart ska jag följa Newcastle och deras framgångar fram till jul innan de säckar ihop och dör och slutar väl på 14:e plats även säsongen 08/09, kan bli kul att se vad Kevin Keegan hittar för bra lirare i år.







Idag om en vecka är jag även i Trondheim och kollar på Iron Maiden !

Såg de senast hösten 2006 i globen och då var de grymt härliga, nu är det dags för utomhusspelning på Lerkendal Arena (Rosenborgs hemmaplan)

Denna gång har de aviserat att de ska spela gamla låtar och det kan ju faktiskt bli hur bra som helst !


PF...#21

Jesus, Peter Forsberg och Fredrik Ljungberg.
De tre ovan nämnda herrarna satt i en eka mitt ute på en sjö.
 

- Näe, sa Jesus, det här är tråkigt - vi går i land!

- Ok, sa Foppa.


Jesus kliver ur båten och går iväg över vattnet, Foppa följer efter. När de kommer till stranden tittar de ut mot båten, där sitter Ljungberg kvar.

- Kom hit nu Freddie, ropar både Foppa och Jesus.

- Ja kommer, säger Ljungberg å kliver ur båten.


Ljunberg sjunker som en sten direkt varpå Jesus frågar Foppa:
- Berättade du inte för Freddie om stenarna?


Foppa vänder sig mot Jesus å säger:
- Vilka stenar?


breaking the law..

brukar läsa en blogg av en hockeylirare som är rookie i ett lag som heter Wilkes-Barre/Scranton Penguins, farmarlag till mer kända Pittsburgh Penguins. Han skriver om hans första säsong som betalt proffs och om hur det funkar.
Det skka också tilläggas att grabben som även heter Ben Lovejoy tjänar drygt 500,000 dollars på ett år och dollarn står i drygt 6 kronor.....men det blir lite kronor om man skulle missa lite prylar..

mer finns att läsa på http://hockeyroadtrip.blogspot.com/  Nu har han iofs sommarledigt, men ändå...



A little known culture of pro hockey is ‘putting money on the board.' As a rookie, this concept was new to me. Coming from college where you are not paid (unless you played football or basketball) to play hockey, I had never seen this practiced.

In our locker room, there is a large, erasable board, where the coaches usually put pre-game info on the opposing teams. There is also a spot on the board reserved for our fines and ‘money on the board.' This money goes toward team functions, and playing pro hockey you are forced to ‘put money on the board' for almost everything.

You find out who your real friends are when it comes time to put money on the board. Jeff Taffe is notorious for ratting people out if they commit a fineable offense. Thinking about it, everyone from Minnesota likes to make it be known when an offense is committed.

First pro game: $100

First Game as a Wilkes-Barre/Scranton Penguin: $100

Girlfriend/Fiancé/Wife comes to the game from out of town: $100

Peeing in the Shower: $50

Rookies forgetting movies on the bus: $100

Falling down/Tripping during warm-ups: $50

Late to anything: $100

Defecating in the bathroom on the team bus: $200

Breaking a stick on purpose - (Also known as the Ty Conklin Rule): $100.

Dress code violation: $50

Playing a team you used to play for: $100

Getting sent down from the NHL: Depends how long you were up - but lets leave it at...a lot of money.

Parents come to the Game: $100. This drives me crazy. My parents have been to half the games. It's costing me an arm and a leg. 

300 spänn för o pissa i duschen..





Här beskriver han en vanlig dag i en hockeylirares liv:




5:06am - Wake up and look at my alarm clock. I'm terrified to miss or be late for practice. I have been here for two months and it's still the same. I set three alarms before I go to bed. Being late is a $100 fine, and coach still scares me.

6:45am - Roll over and look at the clock again.

8:10am - 1st alarm goes off.

8:15am - 2nd and 3rd alarms go off.

8:23am - Quick breakfast of oatmeal and fruit smoothie. 20 minutes of breakfast in front of espn.com. Some people read the newspaper, I read espn.com. Religiously.

8:37am - Lanno, my roommate and landlord, walks downstairs. I am giving him a ride to McCarthy Tire to pick up his car. He had to get his winter tires put on his BMW. I wish I had a BMW.

8:42am - Arrive at the rink and quickly change into my workout gear. Workout for 25 minutes. Easy workout today. Just abs. I wish I had nice abs.

9:20am - Our trainer, Patrick Steidle gives me some wrist exercises. Both my wrists were injured in the first game and I've had them both x-rayed and MRI'd. Nothing is broken, but they still really hurt.

10:27am - Practice. As I mentioned earlier, Tuesdays are tough. I need to be ready physically and mentally for these days. Coach Richards loves his tough practices (and execution), but Tuesdays are especially grueling. I am wearing new skates. My feet hurt, but I have a pretty good day. That said, I am notorious for messing up drills. I am a bit of a space man, and just forget to do some things. I only mess up one drill today, so I had a good day.

11:02am- A fight breaks out between two teammates. Tuesday practices are intense.

11:22am - The rookies have to pick up the pucks everyday, so we play a game and the loser has to do it by himself. So far, Goli pretty much always loses. In today's competition, we had to hit the crossbar from the slot. Sniper that I am, it took me a while, but I hit it. Goli never did. I skated off the ice pretty happy with my day.

12:04pm - Leave the rink and drive to The Café. They make a mean ham and cheese panini. I do this everyday, as I'm very much a creature of habit. I find what I like (Hershey bars, Orange Vitamin Water, TV) and get addicted to it. I'm addicted to these sandwiches from The Café.

1:00pm - Walk in and watch and episode of "The Hills" with Lannon. As a house, we watch a lot of MTV and VH1 reality TV.

1:30pm - Goligoski is cooking tonight. Once a week in our house a guy has to cook dinner for everyone else. Lanno does a good job, Wally does a good job, I do a great job, Goli's first try was awful. He made plain, dry, well-done chicken with not quite cooked chopped up potatoes and a pre-made salad, straight from the bag. As a house, we are hoping for a better effort out of him tonight.

2:15-4:15pm - Watch three consecutive episodes of Rescue Me on DVD.

4:26pm - Watch two tivo'd episodes of Two and a Half Men. It's on twice every night on myTV. Lanno's mom says that he reminds her of Charlie Sheen's character in the show. I agree...strongly.

4:28pm - Goli comes in with the biggest pork tenderloin I have ever seen. It may take 3 hours to cook.

5:30pm - PTI. Every night.

6:17pm - Dinner. Pork Tenderloin. Mixed Vegetables. Cheesy rice-a-roni. A much better meal tonight from Goli.

7:07pm - More tivo'd Two and a Half Men.

10pm - Nip/Tuck. Pretty excited.

11:04pm - Set my three alarm clocks. Fifteen minutes of Sports Center. Goodnight Wilkes-Barre fans.

Sex on the beach? inte i Dubai iaf...

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1033635/Im-terrified--mistake-British-businesswoman-facing-jail-Dubai-having-sex-beach.html



A British businesswoman allegedly caught having sex on a beach in Dubai has spoken of her 'dread' at a possible six-year prison sentence and branded the whole situation a 'silly mistake'.

She faces a jail sentence of between three months and six years in the state, one of seven that makes up the United Arab Emirates which is known for its strict stance on sex and drugs.

She has been charged with having sex outside marriage, indecent behaviour in public, being drunk in public and assaulting a police officer







OK, så den här damen träffar en snubbe på en affärslunch och verkar bli lite sugen på han, kvällen efter går de på stranden och det blir åka av - men det är inte nåt man får göra i Dubai, sex o alkohol är hårt styrt där.
Hon har bott där i 3 år och kunde reglerna, men det räcker tydligen inte - hon fick även kicken från sitt jobb och riskerar 6 års fängelse...


vad kan vi lära oss av det här barn ?

ligg inte på första dejten...eller iaf inte på stränder i muslimska länder


Itunes

OK, jag erkänner - jag köper inte längre CD-skivor, sist jag köpte en var 2006 då jag köpte Lasse Winnerbäcks samlingsplatta Efter Nattens Bränder 1996-2006. Bra köp kändes det då om det inte var så att jag inte hade nån cd-spelare att spela den i. Nu ligger den bara o ligger nånstans.
Min första köpta CD-skiva var Green Day - Dookie (släpptes februari 1994)

Självklart kan jag inte berätta var jag får min musik från för det vore ju märkligt, men jag kan ju säga så mycket som att jag inte längre går på Skivhörnan - vem köper egentligen CD-skivor idag ?  det är väl ok att ge bort som present, men annars har nog många gått över till att använda det där som kallas internet för att få tag i musik.
Ganska märkligt egentligen hur fort utvecklingen gått -  för 10 år sen fick man typ fråga folk som hade köpt skivor om den var värd att köpa, och folk stod i skivbutiker och lyssnade på en skiva för att kunna underlätta deras beslut om den skulle köpas eller ej.


Jag kan väl säga så att jag just idag har 2517 låtar i mitt musikprogram Itunes och här är  ett axplock av mina topp 25 mest spelade låtar:

My Chemical Romance - Dead
Maskinen - Alla som inte dansar
Säkert - Det kommer bara leda till nåt ont
Coca Carola - Kullkastargränd
The Streets - Dry your eyes
Håkan Hellström - Fulaste flickan i världen (mest spelad av alla !)
Sabaton - Panzer Battalion



I övrigt kan man notera att mina senast tillagda (nedladdade) är:

Jason Mraz - I'm Yours
Adam Tensta - My Cool
The Ting Tings - That's not my name
Madonna & justin Timberlake - 4 seconds
Paramore - Misery Business
Nickelback - Rockstar
Timbaland - Apologize (med One Republic)


vilka är dina mest spelade ?

PIZZA !

jag hade skrivit ett långt inlägg eftersom det är en vecka sen jag skrev, men vafan jävla fanshelvete

när jag tryckte på spara & publicera så får jag upp Webbsidan kan inte visas - anfäkta & anamma !

fan fan fan - o inte går det att backa heller...såklart

jag som hade skrivit så vackert och poetiskt o kontroversiellt skrivit ner en massa snusk, men det får ni tydligen inte reda på vad det var för snaskigt.

och om exakt 10 timmar är jag på jobbet för att göra ett pass till..jobbar till 20 - tur det snart är helg så jag får rena min kropp med en flaska rött kanske? och träda in i det parallella universum som kallas fylla - ren glädje alltså

hörde jag en skål där bakom ?



only in america

Bacon Vodka


Makes up one pint

  • Fry up three strips of bacon
  • Add cooked bacon to a clean pint sized mason jar. Trim the ends of the bacon if they are too tall to fit in the jar. Or you could go hog wild and just pile in a bunch of fried up bacon scraps.
  • Optional: add crushed black peppercorns.
  • Fill the jar up with vodka. Cap and place in a dark cupboard for at least three weeks.(No need to refrigerate)
  • At the end of the three week resting period, place the bacon vodka in the freezer to solidify the fats. Strain out the fats through a coffee filter to yield a clear filtered pale yellow bacon vodka.
  • Decant into decorative bottles and enjoy



RSS 2.0